Misszionáriusi szolgálat

Missionary Service

Az Urat misszionáriusként szolgálni szent kiváltság. Örökkévaló áldásokat hoz a személyre és azokra, akiket szolgál (lásd Tan és szövetségek 18:14–16). A missziós elhívások megbízást tartalmaznak az evangélium tanítására, az egyházi osztályok vagy egységek munkájának támogatására, illetve a helyi közösségben történő szolgálatra.

További misszionáriusi szolgálatra vonatkozó tudnivalókért látogass el a következő oldalra:

Milyen típusú missziók léteznek?

Minden misszionáriusi elhívást kinyilatkoztatás vezérel, hogy az illeszkedjen a misszionáriushoz és Isten gyermekeinek a szükségleteihez. [1] Az elhívottak szolgálhatnak az otthonuktól távol vagy az otthonukból is.

Nem otthoni misszió

 • Fiatal férfiak és fiatal nők
  Az egyedülálló férfiak (18–25 évesek) és az egyedülálló nők (19–29 évesek) 18–24 hónapot szolgálnak egy kijelölt misszióban. (Lásd Általános kézikönyv 24.2.1.)
 • A 40 éves vagy annál idősebb házas egyháztagok és egyedülálló nők
  A 40 éves vagy annál idősebb házas egyháztagok és egyedülálló nők elhívhatóak időskori misszionáriusoknak, ha nincsenek eltartott gyermekeik. Ők általában 6–23 hónapig szolgálnak. (Lásd Általános kézikönyv 24.2.3.)

Otthonról szolgált misszió

 • Fiatal férfiak és fiatal nők
  Néhány fiatal misszionáriust azzal bíznak meg, hogy az egyházban és a közösségben szolgáljon, miközben otthon lakik. Ők általában 6–23 hónapig szolgálnak. (Lásd Általános kézikönyv 24.2.2.)
 • A 26 éves vagy annál idősebb férfiak és nők
  A 26 éves vagy annál idősebb férfiak és nők elhívhatóak időskori szolgálati misszionáriusoknak. Ők általában 6–23 hónapig szolgálnak. (Lásd Általános kézikönyv 24.2.3.)

Kattints ide a Szolgálati misszionáriusi lehetőségek az Európa területen megnyitásához.

 


[1] Lásd Általános kézikönyv , 24.2